maanantai 28. helmikuuta 2011

Alkuvuoden kuulumisia

Tammi- ja helmikuu menivät pitkälti pakkasia pidellessä, Dara pärjäsi tosi hyvin eli tassuja ei pakkanen päässyt puremaan, paitsi hiihtolomalla. Ensimmäinen juoksukin tuli ja meni ilman kummempia mielenmuutoksia, sen jälkeen on ollut aavistuksen verran rauhoittumisen merkkejä ilmassa. Näyttäisi, että koira on sittenkin kasvamassa pikkuhiljaa teiniksi ja jollain asteikolla menossa kohti aikuisuutta. Tällä lähinnä tarkoitan, että nykyisin Dara ei ole lenkillä menossa ihan jokaisen syliin ja lenkkeilijät saavat juosta yleensä rauhassa ohi, ilman, että seuraan liittyy yksi nelijalkainen kirittäjä. Menoa ja meininkiä ei siltikään meidän perheestä puutu.

Hiihtolomalla koira teki tähänastisen elämänsä pisimmän automatkan, mikä sujui mukavasti turvavöissä lasten välissä lähinnä nukkuessa. Kilometrejä karttui reilut tuhat yhteensä. Kummasti koira ymmärsi huoltoasemilla, ettei me jäädä sinne vaan käydään vain vähän jaloittelemassa ja hyppäsi innoissaan takaisin takapenkille happihypyn päätteeksi.

Kotona olemme tehneet jatkuvasti tottelevaisuus harjoituksia ja välillä myös näyttelytreeniä. Maaliskuussa on tarkoitus mennä Toko ryhmään mukaan ja alkaa harjoittelemaan enemmän tai vähemmän tosissaan Tokon alkeita. Sen enempää en tavoitteita tässä vaiheessa mieti, katsotaan, miten meillä alkaa sujumaan ja tehdään ratkaistut sen mukaan. Muutamiin näyttelyihinkin olisi myös tarkoitus osallistua kevään aikana.

Uutena harrastuksena neiti murkkuikäinen on alkanut suolistamaan pehmolelujaan tai muutoin muotoilemaan niitä uusiksi. Yksi kilpikonna tutkittiin perusteellisesti (vain pää jäi jäljelle), possun korvat on kiskottu irti, toiselta possulta syötiin saparo, karhukaan ei tarvinnut vissiin korviaan, eikä leijona. Lehmä pääsi hännästään alle minuutissa samoin punottu frisbee löytyi lankakasana vähän sieltä sun täältä. Niin ja kovamuovinen pullo, jonka sisään voi laittaa nameja säilyi ehjänä kaksi päivää. Neiti vissiin kyllästyi, kun namit eivät tulleet sieltä hulahtamalla, joten pullo sai ansionsa mukaan. Pohja ei ollut enää sen jälkeen pyöreä. En vieläkään ymmärrä, miten se on saanut kieritettävän pohjan irti...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti