keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Pentu tehotottelevaisuus

Eipä voi todeta muuta, kuin että menipä 10 viikkoa nopeasti. Kurssi oli hyvä, siitä on kiittäminen Lindaa ja Koirakoulu Silkkitassua. Vaikka pyyhinkin tuskanhikeä otsalta parilla ensimmäisellä kerralla, oli se kyllä sen väärti. Ensimmäisillä kerroilla meillä oli vallaton ja iloisesti pomppiva pentu, joka hyöri ja pyöri innoissaan joka suuntaan ja lopulta istahti jalkojeni päälle katsomaan mitä kaverit touhusivat.


Mitä opimme? Paikalla pysyminen edistyi hurjasti, pentu päästää nykyään kävelemään minut selkä koiraan päin todella pitkän matkan ja malttaa odottaa tänne käskyä. Maahan meno onnistuu myös märällä alustalla. Kun kutsun pentua kesken leikin luokseni, koira on yllättänyt erittäin monta kertaa ja kirmannut häntä heiluen tarkistamaan mikä oli asiani. Yksi asia, missä on tapahtunut hurja kehitys, on sivulle tulo. Neitiä ei tarvitse enää juuri ohjata, kun se istahtaa viereen. Vaikka seuraaminen ja toisen koiran ohittaminen sujuivat mallikkaasti, näitä harjoittelemme lisää. Samoin vetäminen on asia, mitä harjoitellaan jatkuvasti.

Saimme hyvät eväät mukaan ja näitä jo opittuja taitoja hiotaan entisestään joulukuussa. Tammikuussa olisi tarkoitus jatkaa joko arkitottelevaisuuden tai pentu tokon parissa, riippuen vähän miten ryhmiä alkaa. Yhdessä oli todella mukava opetella asioita, siitä nautti sekä emäntä että pentu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti