torstai 28. huhtikuuta 2011

Lahden KV näyttely pääsiäisenä

Harjoittelemme näyttelykäyttäytymistä oikein urakalla nyt keväällä, niinpä pitkänäperjantainakin lähdimme Daran kanssa mökiltä ajelemaan kohti Lahtea. Suhteellisen lyhyt matka meni mukavasti siitäkin huolimatta, että koira vinkui omituisesti takapenkillä auton matkatessa mökkitiellä. Se ei selvästikään ymmärtänyt miksi muut jäivät mökille ja me lähdettiin kaksin kesken kaiken hauskuuden pois. No, ulina loppui lyhyeen ja muuttui walesimaiseen tapaan riemuksi, kun saavuimme näyttelypaikalle. Siellä nimittäin kavereita riitti, ahtaanpaikan kammo tosin meinasi iskeä heti sisällä hallissa. Enpä ole aikoihin nähnyt niin täyteen sullottua hallia. Onneksi katto oli korkea, muuten olisi happi loppunut alta aikayksikön. Kun leiri oli vihdoin pystyssä ja kimpsut ja kampsut sivussa, oli aikaa odotella omaa vuoroa. Kuinka sattuikaan, tuomari oli yli tunnin myöhässä eli odotteluahan riitti. Aika meni kuitenkin mukavasti tuttujen kanssa rupatellessa.

Vihdoinkin tuli meidän vuoro astella kehään. Tällä kertaa narttuja oli luokassamme peräti viisi ja me olimme siinä keskellä. Tämä oli todella outo tilanne, kun koiria oli nyt sekä edessä että takana ja se vaikutti meidän neidin keskittymiskykyyn. Seisominen ei onnistunut sitten alkuunkaan, kun piti hyöriä ja pyöriä. Kiva kiva! No, liikkuminen sitten onnistui sitäkin paremmin (onneksi), mutta sillä ei pitkälle pötkitä. Tuomarin arvostellessa Dara oli totuttuun tapaan kiltisti ja antoi laskea hampaat ja tunnustella. Seisominen onnistui inan paremmin, kuin ryhmässä. Saimme laatuarvosanan ERI, niin kuin neljä muuta kanssa sisarta. Kilpailuluokassa rivissä seisominen onnistui vieläkin huonommin kuin laatuluokassa, joten meille tarjottiin ensimmäisenä ansaitusti lämmintä kättä. Tämä oli ensimmäinen iso näyttelymme, siitä jäi hyvä mieli ja ennen kaikkea hyvä kokemus huonosta tuloksesta huolimatta. Arvostelu oli kyllä hyvä, eli koirassa ei sinänsä ole mitään vikaa joka estäisi kilpailukuokissa pärjäämisen, kunhan vain opimme käyttäytymään kehässä.

Näyttelypäivä oli rankka, mutta mukava. Siinä iltapäivän aikana alkoi halli tyhjetä mukavasti, joten pystyi tekemään välillä ostoksiakin. Kassillinen luita, shampoo ja lelu tarttui mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti